Кърлежи, мушици, комари и всякакви други насекоми ще останат безсилни, след като използвате този невероятен трик!

Най-после на чист въздух! Слънчевите лъчи, свежия мирис на природата, вятъра в косата… какво би могло да бъде по-добре? Но има някои проблеми. На пикник или поход може лесно да хванете кърлежи!

Ако прекарвате много време на открито, е важно да знаете как да се предпазвате от кърлежите. Те са не само неприятни, но също така могат да причинят смъртоносни заболявания. Следващия път, когато решите да се насладите на природата, си спомнете този трик! Ролка и етерично масло!

Всичко, което ви трябва, е ролка и етерично масло! Просто вземете със себе си лепящ валяк и следващия път, когато решите да направите излет или просто да поработите на двора – го прокарайте през дрехите си и вие ще бъдете изненадани от резултатите!

Добавете малко етерично масло върху валяка дори и в случай, че решите просто да карате колело. Напръскайте с етеричното масло дрехите си и то ще ви помогне да изплашите акарите от кожата си, ако решат да се приближават до вас. Освен това, този трик ще ви помогне да се справите с комарите и мушиците.

Тук са изброени петте най-добри етерични масла, които можете да използвате.

Лавандула – най-изненадващо е, че ние обичаме миризмата на лавандула, но акарите не я понасят. Нещо повече, това се отнася и за мушиците и комарите.

Джоджен – това етерично масло е токсично за насекомите и е ефективен природен репелент!

Вижте още: Пакетчета за чай за отглеждане на разсад! Много привлегателна идея!

Етерично масло от лимонена трева – това масло се получава от тропическото растение лимонена трева. То има изразен цитрусов аромат и е естествено средство за защита от бълхи и кърлежи.

Евкалипт – това масло може да се използва самостоятелно или в комбинация с масло от лимонена трева.

Лимон – лимоновото етерично масло съдържа съединение, известно като „лимолене“. Тази смес се счита за особено ефективна в борбата срещу бълхите и другите насекоми.

Не пропускайте да споделите с приятелите си!